Vellesan trots op eindexamenleerlingen 

Nu ook de cijfers van het tweede tijdvak van het Centraal Schriftelijk Examen bekend zijn, blijkt dat het Vellesan College mooie eindcijfers bekend kan maken. Alle vmbo-leerlingen zijn geslaagd en ook de mavo, havo en vwo-afdelingen hebben de eindexamens met klinkende cijfers afgesloten. “Wij zijn enorm trots op onze eindexamenleerlingen”, zegt rector Marc Boelsma. “Ze hebben samen met hun docenten keihard gewerkt en prachtige cijfers gehaald.”

Op het vmbo hoefde maar één leerling een herexamen te doen om het diploma te halen, de overige 104 leerlingen haalden het in één keer. Van de vwo-leerlingen wist 80 procent het eindexamen met een goed resultaat af te sluiten en op de havo zelfs 88,4 procent. De mavoleerlingen deden het zelfs nóg beter, 90 procent van hen kan binnenkort tijdens de feestelijke diploma-uitreiking, die traditioneel in de Stadschouwburg Velsen plaatsvindt, hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen.

“Het doet ons goed dat ook dit jaar zoveel leerlingen hun tijd op het Vellesan met een diploma afsluiten”, zegt rector Marc Boelsma. “Het is ook voor ons natuurlijk ieder jaar weer spannend of het harde werk ook beloond wordt met mooie eindcijfers voor de examens. Dat dit de leerlingen van dit examenjaar gelukt is, daar zijn we reuzetrots op. We gaan binnenkort met heel veel plezier tijdens een mooie en feestelijke uitreiking in de schouwburg bijna 280 leerlingen hun diploma overhandigen.”