Waarom het Vellesan College

6 redenen om voor het Vellesan College te kieze

  1. Altijd het juiste niveau voor jou! Veel keuze: vmbo, mavo, havo of vwo, een opstroomklas vmbo-kader/mavo, mavo/havo en een opstroomklas havo/vwo als nog niet helemaal duidelijk is welk niveau je aankunt. Doorstromen naar een hoger niveau binnen de school, bijvoorbeeld met mavodiploma naar 4 havo of via havo naar vwo
  2. Een dansklas en een sportklas voor wie graag danst of sport. Dans en sport kun je zelfs als examenvak kiezen
  3. Gebruik iPads. In de onderbouw gebruiken we de iPad als hulpmiddel bij het leren. Zo kan je leren op de manier die het beste bij jou past. Naast de iPad gebruiken we ook gewone boeken.
  4. Twee peerleaders voor elke brugklas: leerlingen uit de tweede klas die jou en je klasgenoten helpen. Zij weten precies hoe het is om brugklasser te zijn. Natuurlijk is er ook een mentor die je klas begeleidt.
  5. Extra hulp als je dyslectisch bent, als het leren niet goed gaat, als je begeleiding wilt bij het maken van je huiswerk, of bij andere vragen.
  6. Gewoon goed les. Het klinkt simpel, maar is wel belangrijk: de lessen die je krijgt zijn gewoon goed. Op het Vellesan College hebben we aardige, goede en boeiende docenten. En natuurlijk organiseren we ook nog leuke feesten, speciale excursies en bijzondere werkweken. Zo wordt leren leuk!