Speciale klassen

  Opstroomklas

Leerlingen met een gemengd advies kader/mavo  of mavo/havo kunnen kiezen voor een opstroomklas. In de opstroomklas hebben ze een jaar de tijd om te laten zien of ze het hogere niveau aankunnen en of ze zich er prettig bij voelen.

Een keuze voor de opstroomklas betekent een keuze voor extra inzet en inspanning. Daarom is de opstroomklas niet te combineren met de dans- of sportklas. Het is óf de opstroomklas met de mogelijkheid een hoger niveau te halen óf de dans- of sportklas.

     Dansklas

Leerlingen met schooladvies mavo, havo of vwo die graag dansen of van dansen hun beroep willen maken, kunnen zich opgeven voor de dansklas. In de eerste twee jaren krijgen ze minimaal 5 uur dansles in de week, naast de gewone lessen. In de bovenbouw is dans een volwaardig vak met praktijk- en theorielessen. Ook doen ze dansexamen. Met hun diploma zijn ze goed voorbereid op een vervolgopleiding dans op mbo- of hbo-niveau.

 

   Sportklas

Leerlingen die heel graag sporten, kunnen in de sportklas terecht. Daar krijgen ze extra lesuren sport en bewegen naast de gewone lessen. Ze komen in aanraking met allerlei sporten en krijgen theorie gericht op sport en bewegen. In de bovenbouw kunnen ze sport als examenvak kiezen. Leerlingen met diploma vmbo-kader of mavo met sport kunnen naar het CIOS. Leerlingen met havo- of vwo-sportdiploma krijgen zonder meer toegang tot de ALO.

   iPadklas

De onderbouwklassen van de havo en vwo zijn iPadklassen. In veel lessen werken leerlingen met de iPad, maar ze hebben ook gewone lesboeken. Een groot voordeel van werken met de iPad is dat leerlingen op verschillende manieren kunnen leren: ze lezen teksten, ze maken vragen die de docent meteen kan nakijken, ze bekijken filmpjes met extra uitleg en ze kunnen extra oefeningen doen of een ander soort oefeningen, bijvoorbeeld woordpuzzels. Ook maken ze toetsen vaak op de iPad.

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een iPad te komen: huren van school, via school kopen of zelf kopen.