Speciale klassen

  Opstroomklas

Leerlingen met een gemengd advies kader/mavo  of mavo/havo kunnen kiezen voor een opstroomklas. In de opstroomklas hebben ze één jaar (kader/mavo-opstroomklas) of twee jaar (mavo/havo-opstroomklas) de tijd  om te laten zien of ze het hogere niveau aankunnen en of ze zich er prettig bij voelen.

Een keuze voor de opstroomklas betekent een keuze voor extra inzet en inspanning om het hoogste niveau te bereiken. 
De opstroomklas is ook de combineren met een keuze voor sport of dans.

     Dansklas

Leerlingen met schooladvies mavo, havo of vwo die graag dansen of van dansen hun beroep willen maken, kunnen zich opgeven voor de dansklas. In de eerste twee jaren krijgen ze minimaal 5 uur dansles in de week, naast de gewone lessen. In de bovenbouw is dans een volwaardig vak met praktijk- en theorielessen. Ook doen ze dansexamen. Met hun diploma zijn ze goed voorbereid op een vervolgopleiding dans op mbo- of hbo-niveau.

 

   Sportklas

Leerlingen die heel graag sporten, kunnen in de sportklas terecht. De sportklas is er voor alle niveau’s, van vmbo-basis tot vwo.  
In de sportklas krijgen leerlingen extra lesuren sport en bewegen naast de gewone lessen. Ze komen in aanraking met allerlei sporten en krijgen theorie gericht op sport en bewegen. In de bovenbouw kunnen ze sport als examenvak kiezen. Leerlingen met een diploma vmbo of mavo met sport kunnen naar het CIOS. Leerlingen met een  havo- of vwodiploma met sport  zijn goed voorbereid voor de toegang tot de ALO.

   iPad in de klas

In alle klassen gebruiken we de iPad als hulpmiddel bij het leren.
Bij de meeste vakken staat de lesstof met uitleg op je iPad. Ook je opdrachten en toetsen maak je meestal op de iPad. Met de iPad kun je op verschillende manieren leren: je leest teksten en maakt vragen die je docent meteen kan nakijken, je kunt filmpjes bekijken met extra uitleg, en je kunt extra oefeningen doen of je leert op een andere manier bijvoorbeeld met quizzen of woord- puzzels. Ook gebruik je de iPad als je een presentatie moet voorbereiden. Zo leer je op de manier die het beste bij jou past. Naast iPads gebruik je ook nog gewone lesboeken in de les.