Op 5 december is het weer zover, het traditionele Vellesan bioscoopbezoek om met de hele school Sinterklaas te vieren. De eerste klassen blijven ook dit jaar weer in IJmuiden, de overige klassen gaan naar Cineworld Beverwijk.

Voor de eerste klassen draait in de Stadsschouwburg Velsen de film Teenage Mutant Ninja Turtels: Mutant Mayhem. Deze film voor alle leerlingen van leerjaar 1 start om 9:00 uur.

Op dezelfde dag worden er in bioscoop Cineworld Beverwijk speciaal voor de leerlingen van 2 vmbo, 2 mavo en 2 havo/vwo drie films gedraaid waar ze uit kunnen kiezen: The Marvels, Godzilla minus one en Genie. Deze films voor de tweede klassen beginnen om 8:30 uur. De leerlingen moeten op tijd aanwezig zijn, maar niet te vroeg. Een kwartier van tevoren is ruim op tijd.

De leerlingen van 3/4 vmbo, 3/4 mavo en 3/4/5/6 hv kunnen naar Godzilla minus one, Genie, The Hunger Games of Napoleon. Die films beginnen om 11:00 uur en ook hier geldt, op tijd aanwezig maar niet te vroeg. Om kwart voor 11 bij Cineworld arriveren is prima.

De films worden in schooltijd vertoont en aanwezigheid is daarom verplicht. Om toegang te krijgen tot Cineworld hebben de leerlingen hun persoonlijke toegangskaart én hun schoolpas 2023-2024 nodig. De toegangskaarten hebben ze van hun mentoren ontvangen. Na de filmvoorstelling mag iedereen naar huis om zich voor te kunnen bereiden op de sinterklaasviering die avond. We wensen iedereen weer veel plezier!