Functie Girls Day

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Waarom doet het Vellesan College mee aan Girls Day!!

Techniek en technologie is belangrijker dan ooit voor de samenleving. Een baan in deze sector biedt een goed salaris, baanzekerheid en daarnaast staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers. Het aandeel vrouwen in bèta, technisch en IT is slechts 16%. Uit onderzoek is bekend dat meisjes al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Wij vinden dat onze “Girls ” ook kennis moeten maken met de mooie wereld van techniek. foto: onze “Girls” van vorig jaar