Een nieuwe school 2024

OP DEZE PAGINA

Dit jaar kies je een nieuwe school. Een belangrijke keuze, want je zit minstens vier jaar op die school. Dan wil je wel zeker weten dat je er goed les krijgt, dat er aandacht voor je is en dat je je daar thuis voelt. Op deze pagina staat informatie voor jou en je ouders over waarom het Vellesan College een goede keuze.

Aanmelden brugklas 2024 – 2025

De aanmelding voor de brugklassen gaat van start.Het liefste hebben we dat u de aanmelding persoonlijk doet samen met uw zoon of dochter.  U kunt met de knoppen hieronder een tijdslot reserveren zodat u zeker weet dat u snel aan de beurt bent.  Maar u kunt ook zonder tijdslotje binnenlopen en uw kind aanmelden.  De aanmelding loopt van 25 maart tot en met 31 maart. Bekijk de tijden. U kunt het aanmeldformulier alvast downloaden, printen en thuis invullen. Dit moet u meenemen bij de aanmelding. Woont u in de regio Haarlem (Zuid-Kennemerland) dan geldt een andere procedure. Op 9 april vindt in de regio Haarlem de loting voor VO-scholen plaats. Leerlingen die zijn uitgeloot kunnen nog op het Vellesan College geplaatst worden. In de periode daarna is de warme overdracht tussen basisscholen en VO. Alle verdere informatie over de aanmelding staat op deze pagina.

Reserveer hieronder een tijdslot:

Leerlingen aan het woord

Onze leerlingen kunnen het beste vertellen wat voor school het Vellesan College is.
Bekijk de video’s.

brugklas vmbo

peerleaders

brugklas mavo-havo-vwo

Waarom het Vellesan College?

6 redenen om voor het Vellesan College te kiezen

 1. Altijd het juiste niveau voor jou! Veel keuze: vmbo, mavo, havo of vwo, een opstroomklas vmbo-kader/mavo, mavo/havo en een opstroomklas havo/vwo als nog niet helemaal duidelijk is welk niveau je aankunt. Doorstromen naar een hoger niveau binnen de school, bijvoorbeeld met mavodiploma naar 4 havo of via havo naar vwo.
 2. Een dansklas en een sportklas voor wie graag danst of sport. Dans en sport kun je zelfs als examenvak kiezen.
 3. Gebruik iPads. In de onderbouw gebruiken we de iPad als hulpmiddel bij het leren. Zo kan je leren op de manier die het beste bij jou past. Naast de iPad gebruiken we ook gewone boeken.
 4. Twee peerleaders voor elke brugklas: leerlingen uit de tweede klas die jou en je klasgenoten helpen. Zij weten precies hoe het is om brugklasser te zijn. Natuurlijk is er ook een mentor die je klas begeleidt.
 5. Extra hulp als je dyslectisch bent, als het leren niet goed gaat, als je begeleiding wilt bij het maken van je huiswerk, of bij andere vragen.
 6. Gewoon goed les. Het klinkt simpel, maar is wel belangrijk: de lessen die je krijgt zijn gewoon goed. Op het Vellesan College hebben we aardige, goede en boeiende docenten. En natuurlijk organiseren we ook nog leuke feesten, speciale excursies en bijzondere werkweken. Zo wordt leren leuk!


  Lees wat Suze zegt over de brugklas


  Lees wat Rick zegt over de brugklas


  Lees wat Sanne zegt over de brugklas

  Speciale klassen

  Op het Vellesan College hebben wij speciale klassen: de dansklas, sportklas of doorstroomklas. Als je op de foto klikt  van de klas dan download je de brochure.

    

   

  Vellesan College in vogelvlucht

  Briniostraat in vogelvlucht

  Platanenstraat in vogelvlucht

  Contact

  Wilt u meer weten over een speciaal onderwerp van het Vellesan College, of heeft u een vraag stuur dan een e-mail en stel uw vraag.