Een nieuwe school 2023

OP DEZE PAGINA

Dit jaar kies je een nieuwe school. Een belangrijke keuze, want je zit minstens vier jaar op die school. Dan wil je wel zeker weten dat je er goed les krijgt, dat er aandacht voor je is en dat je je daar thuis voelt. Op deze pagina staat informatie voor jou en je ouders over waarom het Vellesan College een goede keuze.

Open Huis

Op vrijdag 10 februari van 19.00 tot 21.00 uur en
op zaterdag 11 februari van 10.00 tot 13.00 uur is het Open Huis van het Vellesan College.
Ouders en leerlingen van groep 8 zijn van harte welkom.
Zowel het gebouw Briniostraat als het gebouw Platanenstraat zijn open. Er zijn proeflesjes te volgen, er wordt uitleg gegeven over ons onderwijs, onze hulp bij leerproblemen, onze opstroomklassen. We laten zien wat OCI (Onderzoeken, Creëren en Innoveren) voor vak is op de mavo en waarom het 2Fasen-vwo een kansrijk programma is. We informeren over de Sportklas en de Dansklas en nog veel meer. Docenten, medewerkers én leerlingen beantwoorden alle mogelijke vragen. De inloop is vrij.
Een goede indruk van het Vellesan College krijgen? Kom naar het Open Huis!

Informatie-avonden

Speciaal voor ouders van achtstegroepers

Voor ouders organiseerden we een drietal informatiebijeenkomsten:
– over  havo en vwo op maandag 30 januari
– over het vmbo op dinsdag 31 januari
– over de mavo op woensdag 1 februari
Hoe weet ik dat ik voor de juiste bijeenkomst kies?

Op de informatie-avond werd met een programma van een uur met tafelgasten, leerlingen en video’s een goed beeld van het onderwijs op het Vellesan College gegeven. We hebben die programma’s opgenomen. Ze zijn hieronder terug te kijken.

Informatie-avond havo/vwo

Op de hoogte

Gaat uw zoon of dochter volgend jaar naar de brugklas?
Laat uw e-mailadres achter en krijg alle informatie over informatie-avonden, Open Huis, Vellesan Experience en meer.

Leerlingen aan het woord

Onze leerlingen kunnen het beste vertellen wat voor school het Vellesan College is.
Bekijk de video’s.

brugklas vmbo

peerleaders

brugklas mavo-havo-vwo

Waarom het Vellesan College?

6 redenen om voor het Vellesan College te kiezen

 1. Altijd het juiste niveau voor jou! Veel keuze: vmbo, mavo, havo of vwo, een opstroomklas vmbo-kader/mavo, mavo/havo en een opstroomklas havo/vwo als nog niet helemaal duidelijk is welk niveau je aankunt. Doorstromen naar een hoger niveau binnen de school, bijvoorbeeld met mavodiploma naar 4 havo of via havo naar vwo.
 2. Een dansklas en een sportklas voor wie graag danst of sport. Dans en sport kun je zelfs als examenvak kiezen.
 3. Gebruik iPads. In de onderbouw gebruiken we de iPad als hulpmiddel bij het leren. Zo kan je leren op de manier die het beste bij jou past. Naast de iPad gebruiken we ook gewone boeken.
 4. Twee peerleaders voor elke brugklas: leerlingen uit de tweede klas die jou en je klasgenoten helpen. Zij weten precies hoe het is om brugklasser te zijn. Natuurlijk is er ook een mentor die je klas begeleidt.
 5. Extra hulp als je dyslectisch bent, als het leren niet goed gaat, als je begeleiding wilt bij het maken van je huiswerk, of bij andere vragen.
 6. Gewoon goed les. Het klinkt simpel, maar is wel belangrijk: de lessen die je krijgt zijn gewoon goed. Op het Vellesan College hebben we aardige, goede en boeiende docenten. En natuurlijk organiseren we ook nog leuke feesten, speciale excursies en bijzondere werkweken. Zo wordt leren leuk!


  Lees wat Suze zegt over de brugklas


  Lees wat Rick zegt over de brugklas


  Lees wat Sanne zegt over de brugklas

  Speciale klassen

  Op het Vellesan College hebben wij speciale klassen: de dansklas, sportklas of doorstroomklas. Als je op de foto klikt  van de klas dan download je de brochure.

    

   

  Vellesan College in vogelvlucht

  Briniostraat in vogelvlucht

  Platanenstraat in vogelvlucht

  Contact

  Wilt u meer weten over een speciaal onderwerp van het Vellesan College, of heeft u een vraag stuur dan een e-mail en stel uw vraag.