De entreehal van het Vellesan College stond tjokvol op zaterdag 14 september: de school vierde haar veertigjarige bestaan met een grootse reünie.

Het was hartverwarmend om te zien hoe de aanwezigen door de aula en de entreehal liepen, op zoek naar oud-klasgenoten of hun vroegere docenten. En als ze elkaar dan in het oog kregen, zag je een stralende lach doorbreken en volgde een warme handdruk of spontane hug. En dan kwamen de verhalen…

De school had er alles aan gedaan om er een waar feest van te maken. De oud-leerlingen en oud-medewerkers waren in vier groepen van 10 jaar uitgenodigd, zodat de kans om bekenden tegen het lijf te lopen het grootst was. In de lokalen waar de reünisten elkaar troffen, draaide een diapresentatie met foto’s uit hun tijd op school. Huidige leerlingen van het Vellesan liepen door de school om hapjes aan te bieden of de weg te wijzen en in de aula speelde een leuk bandje. En er was een photo-booth waar vele groepjes zich voor verdrongen om gezamenlijk op de herinneringsfoto te komen met op de achtergrond een nostalgische afbeelding van de school.

Ook het jubileumboek ‘Vellesan College, 40 jaar een veelzijdige school in de regio’ vond onder de bezoekers gretig aftrek. De samenstellers geven in dit boek een uitgebreide impressie van 40 jaar Vellesan College, met aandacht voor de geschiedenis, de gebouwen, het onderwijs, en de vele bijzondere activiteiten die op school hebben plaatsgevonden. Het is een boek geworden vol verhalen, interviews, afbeeldingen en foto’s.

Het werd voor velen een bijzondere middag, met bijzondere ontmoetingen en het ophalen van bijzondere herinneringen. De enorme verbondenheid die oud-leerlingen en oud-medewerkers voelen met de school was goed te zien. Je kunt met recht spreken van een echt Vellesan-gevoel. Er kan dan ook geen andere conclusie zijn: op naar de volgende 40 jaar!