Maandag 10 juni hebben diverse leerlingen uit klas 1 en 2 hebben het opgenomen tegen andere scholen in sporthal het polderhuis. Het Ichthus lyceum, Felisenum en het Vellesan college hebben gestreden in verschillende basketbalwedstrijden voor een kans op een wel begeerde beker. De wedstrijden werden gespeeld op een half veld waarbij de leerlingen eerst recht van aanval moesten behalen om dan te gaan scoren. Het toernooi werd medemogelijk gemaakt door de SRO in samenwerking met VBC Akrides.

Tijdens het toernooi speelde alle teams tegen elkaar. Zo kwam je ook tegen over mensen van je eigen school te staan. Het Vellesan mocht de eerste wedstrijd tegen elkaar spelen die eindigde in een zakelijke 1-1. Na anderhalf uur waren de voorrondes klaar en werden de scores bij elkaar opgeteld om te beslissen wie er tegen elkaar zou gaan spelen voor  de finaleronde.
De leerlingen van klas 2 hebben een mooie 3de plaats binnengesleept. De leerlingen van klas 1 daar en tegen hadden een lastige finalewedstrijd. Het eindigde in 1-1 waarbij de beslissende factor was wie in de voorronde had gewonnen in die wedstrijd die ze toen al een keer tegen elkaar hadden gespeeld. De leerlingen hadden toen gewonnen met een prachtige 3-1. Dat betekende dus dat de leerlingen van klas 1 5de plaats hebben bemachtigd.