In memoriam
Chris van der Wal

Docent Chris van der Wal is afgelopen weekend op 54-jarige leeftijd overleden.
Chris van der Wal was sinds 2002 werkzaam op het Vellesan College. Hij was een fijne docent aardrijkskunde en geschiedenis voor zijn leerlingen. Hij bood structuur, was duidelijk en kon enthousiaste verhalen vertellen.
Wij zullen Chris van der Wal gaan missen op het Vellesan College.
Graag nodigen we leerlingen en ouders uit om hiernaast iets te schrijven en wellicht een mooie herinnering aan hem te delen. We zullen dit delen met zijn nabestaanden.

Condoleance register

Schrijf hier een berichtje

 
 
 
 
 
De plaatsnaam zal niet zichtbaar zijn voor bezoekers
Wij behouden ons het recht toe om berichten te bewerken, te verwijderen of niet te plaatsen.
89 berichten.
Joa, kaylen en merel heeft geschreven op 19 februari 2021:
U was een hele fijne leraar❤️ 1 van onze favorieten! “Netjes op het schrift is netjes in het hoofd” zal altijd bij ons blijven. En natuurlijk uw gouden tips! Heel veel sterkte aan de nabestaanden.
Marianne heeft geschreven op 19 februari 2021:
Meneer van de Wal Was een hele fijne docent! Alweer 11 jaar geleden dat ik les van hem gehad heb maar: netjes in je schrift is netjes in je hooft en de gouden tips zijn altijd blijven hangen.. heel veel sterkte voor alle familie en vrienden!
Leonie Klanderman heeft geschreven op 19 februari 2021:
Vandaag hoorde ik het droevige nieuws dat Chris is overleden. Chris heb ik altijd een hele fijne collega en vakgroep voorzitter gevonden. Ook herinner ik me onze fijne samenwerking bij de werkweek naar Texel en het opzetten van de opstroomklas mavo-havo. Het Vellesan gaat een hele fijne docent missen! Heel veel sterkte voor de nabestaanden met dit enorme verlies.
Rens Keulen heeft geschreven op 19 februari 2021:
Ik ben erg geschrokken van dit bericht. Meneer van de Wal was de leukste docent. Hij kon erg goed verhalen vertellen. Hij was erg aardig. En vergeet niet de beroemde gouden tips van meneer de Wal. Ik wens iedereen heel veel sterkte en met name de familie.
Claudia Zwirs- De Boer heeft geschreven op 19 februari 2021:
Wow wat ben ik van dit bericht geschrokken. Chris was een fijne en zeer gestructureerde collega. De gouden tips zijn onvergetelijk. Chris had ook altijd een voorraad chocolade in zijn lokaal en deelde dat graag als het nodig was. ( ed dat was zeer regelmatig) Chris was in mijn tijd een poos sectievoorzitter en we konden er van op aan dat zowel de agenda als de notulen stipt op tijd aanwezig waren. Chris kon ook heerlijk mopperen als zaken anders gingen dan hij bedacht had. Ik wens de nabestaanden en mijn oud-collega’s veel sterkte met dit verlies.
Koen Baalbergen heeft geschreven op 19 februari 2021:
Wat een verdrietig bericht. De geschiedenislessen van meneer Van der Wal waren geweldig. Structuur stond centraal in zijn lessen en dit straalde rust uit: de tafels (en planten!) moesten recht staan en je schrift moest "netjes" zijn. Fantastisch in zijn vak en met de nodige humor een leraar om nooit te vergeten! Sterkte aan de nabestaanden.
Sanderijn Huygen heeft geschreven op 19 februari 2021:
Lieve leerlingen en collega’s van Chris, zeer geschokt lees ik het droevige bericht dat Chris nu voorgoed niet meer op het Vellesan zal verschijnen. Hij zal alleen nog in onze gedachten zijn en ik hoop dat alle mooie, leerzame en grappige momenten zullen helpen zijn overlijden te verwerken. Chris was een nuchtere collega met veel humor. Als er eens een collega -uit overmacht- met een eigen ziek kindje in de lerarenkamer kwam kon hij met twinkelende ogen zeggen : “ zo kom jij ons eens fijn aansteken ,,,?” Oeps , met andere woorden : zorg dat je een oppas voor je kindje regelt . En dat was nog ver voor de Corona tijd . Chris had gelijk. Als ik alle berichtjes lees denk ik dat veel leerlingen veel van Chris geleerd hebben. Zo leeft hij in gedachten voort. Zelf heb ik erg prettig met Chris gewerkt. Nooit een onvertogen woord. We wisselden wel eens recepten uit. Hij is veel te jong gestorven. Hij zal een groot gat slaan in het leraren team van het Vellesan College. En natuurlijk nog meer in zijn privéleven. Voor eenieder die Chris een warm hart toedraagt wens ik alle sterkte.
Jennifer heeft geschreven op 19 februari 2021:
Chris was een bijzondere collega. Ik kon goed met hem samenwerken en ik gebruikte zijn lokaal wel eens om lessen in te geven. Na de les zorgde ik er voor dat alle tafels weer precies zo stonden als Chris dat prettig vond. dat vond hij belangrijk en dat bracht rust en orde. Hij had een goed gevoel voor humor en ik kon met hem lachen. Ik ben geschrokken van zijn overlijden en ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.
Fleur heeft geschreven op 19 februari 2021:
Meneer van der Wal was voor mij, net als voor veel anderen, heel speciaal. Eerlijk gezegd voelde ik me nooit echt op mijn plek op school, echter vergat ik dat even tijdens zijn lessen. Hij wist je altijd op je gemak te stellen. Hij was uitzonderlijk aardig en ook heel humoristisch. Veel van mijn goede herinneringen aan hem hebben te maken met hoe grappig hij was. Ik weet nog heel goed hoe hij, als een kind zo blij, met een rookmachine door de gangen liep voor een brandoefening. Dat vond hij prachtig; zijn enthousiasme was zoals altijd aanstekelijk. Op een toets vroeg hij voor de gein in welk jaartal hij president zou worden (en keurde alle mogelijke antwoorden goed). Dat was in mijn ogen niet eens zo'n heel gek idee. Hij was een held en als iedereen was zoals hij zou de wereld zeker een stuk mooier zijn. Hij was een leuke, intelligente, warme man en zal nooit worden vergeten. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe.
Eva Barnhoorn heeft geschreven op 19 februari 2021:
Meneer van der Wal was een man met humor, hij verzorgde goede lessen en had zijn eigen wijze die hem uniek maakte. Uiteraard de gouden tips en de schriftwijze zijn al een unieke manier van lesgeven, maar zijn humor vergeet ik ook nooit. Leerlingen bij de deur zetten met Sint Maarten, want “ze kopen hun eigen snoep maar, houd ze buiten hoor die bedelende kinderen!” Het is verdrietig nieuws, maar ik denk dat hij door iedereen herinnerd zal worden als een fantastische leerkracht.
Justin de Niet heeft geschreven op 18 februari 2021:
Ongelooflijk rot bericht. Sterkte voor de nabestaanden. Als mentor destijds heeft hij mij met zijn levenswijsheid een hele andere en mooiere kijk op de wereld gegeven. Ook de behaalde zin "netjes in je schrift, is netjes in je hoofd!!!". Ontzettende aardige man en een heel groot gemis. Het ga je goed daarboven.
M. Hoogendijk heeft geschreven op 18 februari 2021:
Heel veel sterkte voor alle nabestaande! Maar wat een fijne leraar was meneer van der Wal. Ik weet precies nog dat hij altijd zei een rommel in je schrift wordt een rommeltje in je hoofd! En uiteraard de gouden tips. De humor natuurlijk die altijd wel aanwezig was tijdens de les.
Debby Pronk heeft geschreven op 18 februari 2021:
Allereerst veel sterkte voor de familie. Ik heb van 2002 tot 2006 les gehad van meneer van der Wal. De eerste twee jaar was hij ook mijn mentor. Niet alleen gaf hij heel prettig en leuk les, ook zette hij zich enorm in voor zijn leerlingen. Wat heeft hij mij geholpen zeg... iets om nooit te vergeten.
Mariah heeft geschreven op 18 februari 2021:
Wat een schok om dit te lezen! Ik kreeg les van meneer van der Wal in 2013/2014. Hij was altijd erg toegewijd aan zijn lessen. Met vriendinnen van school heb ik het soms nog steeds over de gouden tips. "Netjes op papier is netjes in je hoofd", zei hij altijd en er was altijd ruimte voor humor in de les. Veel sterkte aan alle nabestaanden van meneer van der Wal, ik zal altijd aan de uitspraak gouden tips blijven denken.
Kim heeft geschreven op 18 februari 2021:
Geschrokken van dit onverwachte bericht! Gecondoleerd en sterkte voor de nabestaanden. Ik heb les gehad in geschiedenis van dhr van der Wal in 2012-2014 en heb daar leuke herinneringen aan. Hij kon goed vertellen en zijn ‘Gouden tips!’ waren altijd mijn redding. De teksten “Recht is echt en krom is dom.” en “Netjes op papier is netjes in je hoofd.” zitten nog steeds in mijn hoofd gestampt :). Maar ook een gezellig praatje over cactussen of kippen ging hij niet uit de weg. Wij hadden les in het torenkamertje, maar soms ook op de 1e verdieping in het computerlokaal. Meneer van der Wal vond het dan altijd grappig om ons eerst helemaal naar het torenkamertje te laten klimmen, om daar een briefje te vinden dat we alle trappen weer naar beneden mochten, want we hadden les in het computerlokaal. Humor was dus ook zeker aanwezig.
Thijs Christiaans heeft geschreven op 18 februari 2021:
Les van meneer van der Wal gehad in de periode 2002 - 2006. Wat een fantastische man en leraar was dit. Nam de tijd voor zijn leerlingen, legde de materie goed en rustig uit. Ook waren zijn "gouden tips van der Wal" echt een begrip. Als je, je daar aan hield dan werd er zeker een voldoende gehaald. Ik wil de nabestaanden van meneer van der Wal heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Meneer van der wel is veel te snel heen gegaan.
Johan van der Wal heeft geschreven op 18 februari 2021:
Beste leerlingen, oud-leerlingen en ouders, Wat een lieve en mooie berichten over Chris! Dit geeft een goed beeld van hoe hij was en omging met zijn leerlingen. Deze berichten helpen ook natuurlijk in deze voor ons moeilijke tijd. Daarom namens onze hele familie: enorm bedankt voor al jullie reacties. Johan van der Wal
Wende van den berg heeft geschreven op 18 februari 2021:
Wat een triest bericht! Zo onverwachts ook... Vorig jaar had ik 4 uur in de week les van meneer van der wal en wat hebben ik daar goeie herinneringen aan. De tafels die recht moesten staan, de vrouw die tekst las en het dan opeens niet meer deed, de goudentips die me altijd hielpen met het leren, en natuurlijk de chips en cola voorraad voor als iemand jarig was. Ik zal meneer van der wal missen als docent. Rust in vrede. Ik wens de familie van meneer van der wal heel veel sterkte toe.
Romy Gentile heeft geschreven op 18 februari 2021:
Lieve meneer van der Wal ik ben heel erg geschrokken van dit bericht. Ik vond u een hele fijne leraar en ik zal u er gaan missen. Veel sterkte aan de familie.
Amara Byaje heeft geschreven op 17 februari 2021:
Wat ben ik erg geschrokken van dit vervelend bericht. Meneer van der Wal stond altijd voor zijn leerlingen klaar en zorgde ervoor dat zij het maximale uit hunzelf konden halen. Wat ga ik hem missen en zijn leuke grapjes! Rust in vrede.