Op het Vellesan College vinden we verantwoord eten en drinken belangrijk. Met een bewust schoolkantine-aanbod leren scholieren al op jonge leeftijd een gezonde keuze te maken.

Vandaar dat we hebben gekozen voor het ‘ontdek-concept’ van Van Leeuwen Catering. Met dit concept voldoet onze kantine aan de nieuwste ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’ van het Voedingscentrum. Elk jaar wordt het assortiment beoordeeld aan de hand van de kantinescan. De schoolkantine krijgt het etiket zilver of goud. Oplopend in gezondheid van de producten. Vanzelfsprekend gaan wij met onze kantine voor goud!

 Veel of weinig voedingsstoffen
In de nieuwe richtlijnen werkt het Voedingscentrum met verschillende soorten kantines: zilver en goud. Hoe duurder het metaal, hoe gezonder de schoolkantine. Dat is de simpele basis ervan. De actuele richtlijnen maken ook gebruik van een nieuwe product-indeling. Producten uit de Schijf van Vijf zijn daarbij onderverdeeld in groepen: de betere keuze en uitzondering. Per product is gekeken hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Van bepaalde voedingsstoffen wil je veel binnenkrijgen, zoals vezels en vitamines. Andere voedingsstoffen, zoals suiker, verzadigd vet of zout, wil je juist niet te veel binnenkrijgen.

 Gezond, Duurzaam en Sociaal
Wanneer het kantineaanbod zestig procent beterekeuze-producten heeft en gezondheid uitstraalt, is het een zilveren schoolkantine. Om te voldoen aan de richtlijnen voor een gouden schoolkantine moet het aanbod voor tachtig procent uit beterekeuze-producten bestaan. Het Vellesan College gaat voor die tachtig procent.