UPDATE 13 MRT
De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij ouders en leerlingen. Hieronder leggen we uit hoe het Vellesan College daarmee omgaat. Uitgangspunt daarbij zijn de richtlijnen van het RIVM en de GGD Kennemerland.

Tijdens de persconferentie van donderdag 12 maart over het coronavirus in Nederland, heeft premier Rutte nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 31 maart.
De maatregelen zijn onder andere:

– Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact met anderen. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.
– Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.
– Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast.
– Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

Wat te doen met (buiten)schoolse activiteiten
In het licht van de nieuwe maatregelen heeft de schoolleiding over onderstaande activiteiten besloten:

  • Excursie 3 mavo naar Kamp Vught op 19 maart; deze activiteit is (voorlopig) verplaatst naar 18 augustus
  • Lasergamen 2 mavo op 19 maart ; deze activiteit is afgelast
  • Excursie Parijs 5 havo / 6 vwo; deze activiteit is afgelast
    (deze afgelasting valt niet onder de annuleringsverzekering. De ouders/leerlingen worden gecompenseerd, de school neemt de kosten voor haar rekening)
  • Examenvoorstelling dans op 31 maart: dit examen zal in een andere setting worden uitgevoerd (zonder publiek en mogelijk op een ander locatie, de kosten voor toegangskaarten worden gerestitueerd).

Over andere activiteiten zal – op basis van de adviezen van de overheid en VO-raad – op een later moment een besluit worden genomen door de schoolleiding.

De Rijksoverheid heeft, speciaal voor scholen, antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus opgesteld. U kunt deze informatie terugvinden op de website van de rijksoverheid.