Een nieuwe school

OP DEZE PAGINA

Dit jaar kies je een nieuwe school. Een belangrijke keuze, want je zit minstens vier jaar op die school. Dan wil je wel zeker weten dat je er goed les krijgt, dat er aandacht voor je is en dat je je daar thuis voelt. Op deze pagina staat informatie voor jou en je ouders over waarom het Vellesan College een goede keuze.

Informatie-avonden

Voor ouders van achtstegroepers organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten. Door de covid-beperkingen zijn die bijeenkomsten online. We maken een boeiend programma waarin filmpjes en tafelgasten een goed beeld van het onderwijs op het Vellesan College schetsen.

Er zijn drie online-bijeenkomsten:
– over de mavo op maandag 24 januari van 19.00 tot 20.00 uur,
– over  havo en vwo op maandag 24 januari van 20.30 tot 21.30 uur,
– over het vmbo op dinsdag 25 januari van 19.30 tot 20.30 uur
Hoe weet ik dat ik voor de juiste bijeenkomst kies?
Opgeven voor een bijeenkomst kan met de knop hieronder.

Open Huis

Op zaterdag 5 februari is ons Open Huis van 09.00 uur tot 14.00 uur. Het Open Huis is ook dit jaar online.
De bezoeker gaat digitaal de hoofdingang van het gebouw Briniostraat of Platanenstraat binnen en kijkt in de entreehal om zich heen. Virtueel doorlopen of eerst maar het introductiefilmpje bekijken. Of meteen in gesprek met een leerjaarcoördinator. Het kan allemaal. Op de virtuele tocht door de gebouwen zijn de vaklokalen te bezoeken met video’s van docenten, uitleg over het vak, proefjes bij natuur- of scheikunde, escaperooms, quizzen en kahootjes. En op verschillende plaatsen in de virtuele rondtocht is er een videogesprek mogelijk met docent, leerlingbegeleider, dyslexiecoach of afdelingsleider. Reserveer van tevoren een tijdslot met de knop hieronder.
Hoe weet ik dat ik voor de juiste locatie kies?

Leerlingen aan het woord

Onze leerlingen kunnen het beste vertellen wat voor school het Vellesan College is.
Bekijk de video’s.

brugklas vmbo

peerleaders

brugklas mavo-havo-vwo

Waarom het Vellesan College?

6 redenen om voor het Vellesan College te kiezen

  1. Altijd het juiste niveau voor jou! Veel keuze: vmbo, mavo, havo of vwo, een opstroomklas vmbo-kader/mavo, mavo/havo en een op- stroomklas havo/vwo als nog niet helemaal duidelijk is welk niveau je aankunt. Doorstromen naar een hoger niveau binnen de school, bijvoorbeeld met mavodiploma naar 4 havo of via havo naar vwo.
  2. Een dansklas en een sportklas voor wie graag danst of sport. Dans en sport kun je zelfs als examenvak kiezen.
  3. Gebruik iPads. De havo- en vwo-klassen gebruiken de iPad als hulpmiddel, net als de opstroomklassen mavo-havo. Ook in andere klassen wordt de iPad steeds vaker gebruikt bij het leren.
  4. Twee peerleaders voor elke brugklas: leerlingen uit de tweede klas die jou en je klasgenoten helpen. Zij weten precies hoe het is om brugklasser te zijn. Natuurlijk is er ook een mentor die je klas begeleidt.
  5. Extra hulp als je dyslectisch bent, als het leren niet goed gaat, als je begeleiding wilt bij het maken van je huiswerk, of bij andere vragen.
  6. Gewoon goed les. Het klinkt simpel, maar is wel belangrijk: de lessen die je krijgt zijn gewoon goed. Op het Vellesan College hebben we aardige, goede en boeiende docenten. En natuurlijk organiseren we ook nog leuke feesten, speciale excursies en bijzondere werkweken. Zo wordt leren leuk!


Lees wat Suze zegt over de brugklas


Lees wat Rick zegt over de brugklas


Lees wat Sanne zegt over de brugklas

Speciale klassen

Op het Vellesan College hebben wij speciale klassen: de dansklas, sportklas of doorstroomklas. Als je op de foto klikt  van de klas dan download je de brochure.

  

 

Vellesan College in vogelvlucht

Briniostraat in vogelvlucht

Platanenstraat in vogelvlucht

Contact

Wil je meer weten over een speciaal onderwerp van het Vellesan College, of heb je een vraag stuur dan een e-mail en stel je vraag.

Informatie-avonden

Voor ouders van achtstegroepers organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten. Door de covid-beperkingen zijn die bijeenkomsten online. 
Er zijn drie online-bijeenkomsten:
– over de mavo op maandag 24 januari van 19.00 tot 20.00 uur,
– over  havo en vwo op maandag 24 januari van 20.30 tot 21.30 uur,
– over het vmbo op dinsdag 25 januari van 19.30 tot 20.30 uur
Hoe weet ik dat ik voor de juiste bijeenkomst kies?
Opgeven voor een bijeenkomst kan met de knop hieronder.